Cesta pitanja i odgovori

1. Od čega su maske za mobilne telefone?

Nudimo različite maske za različite mobilne uređaje. Naše maske su napravljene od visoko kvalitetnog silikona koji rukovanje uređajima sa maskom čini prijatnim uparenim sa zaštitom.

 

2.   Koju vrstu mastila koristite?

Kako bismo se osigurali da proizvodimo kvalitetnu štampu, koristimo specijalno UV mastilo koje dopušta da štampa na maskama bude identična njihovom dizajnu, dovodeći do jasnog i poželjnog otiska štampe.

 

3.   Koje vrste maski nudite?

Trenutno u ponudi imamo samo silikonske maske koje su najbolje rešenje za zaštitu vašeg telefona. Uskoro će u ponudi biti i kožne maske na preklop.

 

4.    Da li maske imaju i prednju i zadnju zaštitu?

Naše silikonske maske imaju prednju zaštitu u vudi dela silikona koji prelazi na displej kako bi se osigurao prednjii deo Vašeg uređaja, odnosno ekrana kada je spušten na površinu a celim zadnjim delom je silkon koji čuva vaš teleofon.

 

5.    Da li možete ištampati masku sa mojom slikom?

Da. Možete odštampati masku sa vašom slikom, jer mi upravo i nudimo presonalizovane maske saštampom. Može biti Vaša fotografija, karikatura ili nešto drugo, što može biti odštampano

na maski.

 

6.  Da li mogu da koristim slike sa Interneta za masku?

Možete naravno slike u odogovarajučoj rezoluciji najbolje od 150-300px.

 

7. Koje metode plaćanja prihvatate?

Plačanje možete izvršiti putem pouzećem, lično, preko računa, paypal-om, swift transfer.

 

8.    Da li mogu da poručim telefonom?

Ne. Naručivanje je isključivo putem sajta. Ali ako se ne snalazite uvek nas možete kontaktirati za pomoć na 011 697 31 40.

 

9.    Kako Vas mogu kontaktirati prilikom kupovine?

Možete izabrati da nas kontaktirate putem elektronske pošte, putem telefonskog poziva ili

dolazskom u našu poslovnicu. Proverite našu Kontaktirajte nas stranu.

 

10. Da li vršite dostavu u mojoj zemlji?

Maske dostavljamo u sve zemlje sveta.

 

11.    Kada ćete posalti moju porudžbinu?

Svi proizvodi su uvek na raspolaganju i biće prosleđeni dostavi 24h-48h nakon Vaše uplate. Molimo Vas da imate na umu da tokom vikenda i praznika poručeni proizvodi će biti poslati tek sledećeg prvog radnog dana.

 

12. Kako da znam da će moja porudžbina biti isporučena?

Mi obrađujemo porudžbine istog dana čim se izvrši uplata. Primićete potvrdu porudžbine koju znači da je će Vaša porudžbina biti dostavljena, odnosno da je u procesu dostave.Vaša porudžbina će prvog sledćeg slobodnog dana biti poslata.

 

13. Kako se porudžbine dostavljaju?

Dostava za Srbiju se vrši preko kurirske službe Daily Express. Dostava za inostranstvo se vrši avionskim putem preporučeno na vašu adresu.

 

14. Koliko naplaćujete dostavu?

Lokalna dostava je 250 dinara. Dostava za inostranstvo je 5 eura.

 

15. Koliko je vremena potrebno da internacionalne dostave budu dostavljene?

Mi dostavu započijemo nakom što je uplata potvrđena. Za dostave širom sveta je obično potrebno u normanim okolnostima između 10 i 14 dana, dok je i duža dostava moguća u zavisnosti od toga kako funkcinoše Vaš lokalni system dostave koji treba da Vam dostavi proizvod. Smatramo proizvode izgubljenima 30 dana nakon datuma isporuke.

 

16. Kako mogu da pratim isporuku?

Za lokalne dostave dobićete broj na osnovu kog možete proveriti gde se nalazi Vaša porudžbina. Takođe, porudžbinu možete pratiti i na vašem nalogu na našem sajtu.

 

17. Da li dostavljate više proizvoda u jednoj pordužbini?

Da, dostavljamo i čak ćemo Vaše porudžbine spakovati u jednu kako bi Vam bili proizvodidostavljeni zajedno u isto vreme, što je Vaša dobit, jer Vam na taj način štedimo troškove dostave.

 

18. Šta se dešava ukoliko moja porudžbina ne bude dostavljena?

Za lokalne dostave, ukoliko Vaša porudžbina ne budu dostavljena posle 7 dana, molimo Vas da nas kontaktirate kako biste obezbedili zamenu. Za internacionalne mušterije nas možete

kontaktirati 15 dana nakon datuma za dostavu.

 

19.Da li prihvatate povraćaj proizvoda I kakva je Vaša politika povraćaja?

Ukoliko niste zadovoljni sa našim porizvodom, možete vratiti proizvod u okviru od 28 radnih dana od prijema proizvoda, ukoliko ste se sigurni da ste kontaktirali podršku pre povraćaja. Mi ćemo Vam obezbediti povraćaj ukoliko ste efektivno identifikovali Vašu porudžbinu. Osigurajte se da imajte broj porudžbine kao i navedene razloge za povraćaj zajedno sa proizvodima kako bismo mogli da efektivno odradimo povraćaj. Uzmite u obzir da mi samo možemo da odradimo povraćaj ili da zamenimo proizvod ukoliko zaista određeni proizvod i primimo.

 

20.    Šta se dešava ukoliko vratim proizvod bez broja o robi za povraćaj?

Povraćaj će biti uvažen samo ukoliko ima broj. Ukoliko odlučite da pošaljete proizvod bez broja zadržavamo svako pravo da odbijemo i ne vratimo proizvod, što može rezultirati nepotrebnim odlaganjem procesa.

 

21.    Da li pokrivate trošak prilokom povraćaja robe?

Trošak za povračaj robe snosite vi.

 

Ukoliko imate nekih nedoumica ili Vas nešto dodatno interesuje ili čak i brine, a da nije odgovoreno u tekstu iznad, molimo Vas da nas kontaktirate putem naše kontakt strane.